torstai 21. syyskuuta 2017

Listaklassikko: Nelson - (Can’t Live Without Your) Love and Affection (1990)

Julkkiksista kirjoitetaan kappaleita suhteellisen usein, mutta isoiksi hiteiksi ne eivät yleensä päädy. Silti sellaisella biisillä on valloitettu Hot 100 -listakin useasti: muun muassa Nelsonin ensimmäinen menestyssingle (Can’t Live Without Your) Love and Affection kertoi Cindy Crawfordista ja ylsi Hot 100 -listan kärkeen syksyllä 1990.

Tuohon aikaan tukkapainotteinen hard rock alkoi tehdä jo tilaa grungelle. Nelson oli Geffenin kiinnitys Guns N' Rosesin menestyksen innoittamana ja After the Rain -esikoisalbumi myi nimenomaan tämän hitin ansiosta tuplaplatinaa, vaikka ei ikinä yltänyt top teniin tahollaan.

Nelson ei saavuttanut kovin pitkäikäistä menestystä listoilla, mutta kuitenkin kaksi top ten -hittiä Hot 100 -laskennoissa: Love and Affection johti Hot 100 -listaa viikon ja seuraajahitti After the Rain ylsi kuudenneksi. Heidän kaikki Hot 100 -hittinsä ovat nimenomaan esikoisalbumilta, vaikka he julkaisivat 1990-luvulla neljä muutakin levyä. Bändi on yhä aktiivinen, tuorein albumi Peace Out ilmestyi vuonna 2015.


Ei kommentteja: