sunnuntai 4. elokuuta 2013

Listakatsaus, vko 32

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (-) One Direction – Best Song Ever
3. (2.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
4. (3.) Imagine Dragons – Radioactive
5. (4.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
6. (5.) Bruno Mars – Treasure
7. (8.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
8. (9.) Anna Kendrick – Cups
9. (6.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
10. (7.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise

Blurred Lines, kahdeksas ykkösviikko, jne. Sen viime viikon aikana saavuttama radioyleisö uupuu vielä viisi miljoonaa Mariah Careyn We Belong Togetherin ennätyslukemista.
Brittiläis-irlantilaisen One Directionin Best Song Ever debytoi loistavasti kakkosena ja on bändin kolmas top ten -merkintä. He olivat ennen tätä parhaimmillaan päässeet kolmanneksi (Live While We’re Young, 2012).
Jay Z:n Holy Grail ja Anna Kendrickin Cups kipusivat taas pykälän ylemmäs. Kymmenenneksi pudonnut Florida George LineCruise keikkuu Hot Country Songs -listan ykkösenä 22. viikkoa, mikä on uusi ennätys. Nykyisin tosin tuolle listalle otetaan mukaan myös popradioiden suosio sekä myynti ja virtauspalvelut, joten biisin kantrilistamenestys pohjautuu poplistojen meriitteihin. Täten vertailu aiempien Hot Country Songs -listan menestyjien kanssa ei ole kovinkaan perusteltua. Billboard muutti politiikkaansa tuon suhteen aivan hiljattain.
Samalla tavalla Imagine Dragonsin Radioactive on Hot Rock Songs -listan ykkösenä 19. viikkoa vain, koska se on kategorisesti rockia. Se ei ole rock-asemien soitetuin kappale, vaan eniten Hot 100 -listalaskentaan otettavia pisteitä kerännyt rockiksi mielletty kappale.
Ariana Granden Baby I debytoi sijalla 21. Hän ylsi top teniin jo aiemmin kesällä läpimurtohitillään The Way. Awolnationin Sail (31) on saavuttanut jo 47 listaviikkoa ja on erittäin lähellä omaa parasta sijoitustaan (30). Biisiä on ostettu yli kolme miljoonaa kappaletta.
Labrinthin ja Emeli Sandén taannoinen brittiykkönen Beneath Your Beautiful loikkasi 86–34. Se on Labrinthin ensimmäinen ja Sandén toinen top 40 -hitti. Toisen top 40 -merkintänsä sai myös Lana Del Rey, jonka remiksattu Summertime Sadness eteni 46–37.
Ellie Gouldingin Burn aloitti listauransa paikalta numero 53. Se on lohkaistu Halcyon-albumin (#9, 2012) uudelta painokselta.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Selena Gomez – Stars Dance
2. (1.) Jay Z – Magna Carta Holy Grail
3. (8.) Soundtrack – Teen Beach Movie
4. (3.) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 24
5. (-) Marc Anthony – 3.0
6. (5.) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times
7. (6.) Imagine Dragons – Night Visions
8. (-) We Came As Romans – Tracing Back Roots
9. (-) Various Artists – Rich Gang
10. (9.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience

Stars Dance on 21-vuotiaan Selena Gomezin ensimmäinen ikioma sooloalbumi, mutta hän oli jo tätä ennen The Scene -yhtyeen kanssa yltänyt top teniin kolmesti. Niistä levyistä myydyin on esikoinen Kiss and Tell (#9, 2009), jota on ostettu lähes miljoona kappaletta. Nyt 97 000 kpl myyneen Stars Dancen Come and Get It -hitti ylsi parhaimmillaan Hot 100 -listan kuudenneksi.
Disneyn Teen Beach Movie -leffan soundtrack kasvatti myyntiään 128 prosenttia ja loikkasi kolmanneksi. Se esitettiin juuri ensimmäistä kertaa Disney Channelilla.
Marc Anthony on nimennyt uuden espanjankielisen albuminsa oudosti 3.0:ksi, vaikka se on hänen 11. studiolevynsä. Ehkä se on kolmas salsapitoisempi albumi, mutta ainakin nyt kolmas top ten -merkintä miehelle, jonka uran paras sijoitus on Mendedin (2002) kolmas tila. Nimetön englanninkielinen levy (#8, 1999) on kuitenkin Anthonyn ostetuin.
Rock-yhtye We Came As Romans ylsi ensi kertaa top teniin ja kahdeksanneksi levyllään Tracing Back Roots. He olivat tätä ennen päässeet sijalle 21.
Rich Gang -kollektiivin albumin piti tietojen mukaan olla rap-moguli Birdmanin soololevy, jollaisena se olisi varmasti myynytkin paremmin. Nyt poppoon lätty debytoi yhdeksäntenä.
Edward Sharpe and The Magnetic Zerosin nimetön kolmas albumi nappasi 14. tilan, mikä jää jonkin verran Here-albumin viimevuotisesta viidennestä sijasta. Rollareiden Hyde Park -live debytoi 19:ntenä ja on bändille jo 11. listautunut livelevy.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Avicii – Wake Me Up
2. (4.) John Newman – Love Me Again
3. (3.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
4. (32.) Lana Del Rey vs. Cedric Gervais – Summertime Sadness
5. (2.) One Direction – Best Song Ever
6. (5.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
7. (6.) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
8. (7.) Passenger – Let Her Go
9. (14.) Calvin Harris featuring Ayah Marar – Thinking About You
10. (8.) will.i.am – Bang Bang

Aviciin Wake Me Up piti helposti pintansa kolmannenkin viikon. Lana Del Reyn ja Cedric Gervaisin Summertime Sadness jyräsi neljänneksi. Se on Del Reyn kolmas ja Gervaisin ensimmäinen top ten -hitti ja kummallekin täten suurin menestys. Del Reyn aiemmista sinkuista sekä Video Games että Born to Die ylsivät sijalle yhdeksän.
Thinking About You (14–9) on kahdeksas top ten -single Calvin Harrisin 18 Months -albumilta, mikä on studioalbumien ennätys. Michael Jackson sai seitsemän Dangerousilta (1991). Myös Rihannan kanssa tehty We Found Love (#1, 2011) on mukana 18 Monthsilla, mutta se oli ensisijaisesti lohkaistu barbadoslaistähden Talk That Talk -lätyltä.
Eliza Doolittle lauloi Disclosuren taannoisella top ten -hitillä You and Me (#10, 2013) ja nyt hänen uusi oma singlensä Big When I Was Little debytoi 12:ntena. Neidon suurin menestys on toistaiseksi Suomessakin hieman huomiota saanut Pack Up (#5, 2010).
Do I Wanna Know (#11, 2013) on kasvamassa erääksi Arctic Monkeysin uran suurimmista hiteistä. Nytkin se nousi kolme sijaa 15:nneksi.
Halpa iTunes-hinta nosti Toploaderin ikivanhan Dancing in the Moonlightin jo 23:nneksi. Rudimentalin ja Foxesin Right Here pyyhälsi 63–24. Se on Foxesin uran paras sijoitus. Hänen laulamansa Zeddin Clarity jäi 29:nneksi brittilistalla, mutta kasvoi isoksi jenkkihitiksi.
Disclosuren neljäs hittisingle F for You eteni 49–28. Imagine Dragonsin It’s Time loikkasi toistaiseksi korkeimmalle sijalleen 30:nneksi.
Islantilaisyhtye Of Monsters and Menin läpimurtohitti Little Talks (#12, 2013) palasi 34:nneksi. AlunaGeorgen You Know You Like It teki comebackin sijalle 39 albumijulkaisun ansiosta ollen kaksikon kolmas top 40 -merkintä.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Richard and Adam – The Impossible Dream
2. (1.) Jahmene Douglas – Love Never Fails
3. (4.) Passenger – All the Little Lights
4. (3.) Jay Z – Magna Carta Holy Grail
5. (5.) Rod Stewart – Time
6. (8.) David Guetta – Nothing But the Beat
7. (6.) Michael Bublé – To Be Loved
8. (-) Scouting for Girls – Greatest Hits
9. (9.) Rudimental – Home
10. (12.) Imagine Dragons – Night Visions

Veljekset Richard ja Adam Johnson herättivät huomiota Britannian Talentissa, kun heidän taustakuorostaan heitettiin kananmunia Simon Cowellin päälle. Tuloksena finaalin kolmas tila. Heidän esikoisalbuminsa The Impossible Dream hyödynsi nyt kansan laiskan levynostoinnon debytoimalla ykkösenä – aivan kuten X Factor -kyky Jahmene Douglas viime viikolla.
En liene ainoa, jolle Richard and Adam tuo mieleen sinkkuykköseksi päässeen The Beatles -coverinsa jälkeen rajusti flopanneen Sam and Markin.
David Guettan tuplaplatinaa myynyt Nothing But the Beat (#2, 2011) on iTunes-alennuksessa, mikä nosti sen taas jo kuudenneksi.
Scouting for Girls on edennyt hittikokoelmaan asti. Heillä on yhteensä kahdeksan top 40 -singleä ja Greatest Hits on heidän neljäs top ten -albuminsa. Nimetön esikoinen ylsi (2007) ykköseksi asti.
AlunaGeorgen Body Music debytoi melko vaisusti 11:ntenä. Sen sijaan Backstreet Boysin In a World Like This -albumin 16. tilaa voi pitää ihan kivana, sillä he eivät ole olleet erityisen relevantteja Britanniassa vuosikausiin ja tätä ennen he olivat päässeet noin ylös viimeksi Never Gonella (#11, 2005). Top ten -albumeitakin on vain kolme, joista kaksi kakkostilaa.
Five Finger Death Punch saavutti uransa parhaan brittilistasijoituksen The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell Vol. 1:n päästyä 21:nneksi.

Ei kommentteja: