sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Listakatsaus, vko 26

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (3.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
3. (2.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
4. (6.) Imagine Dragons – Radioactive
5. (4.) Justin Timberlake – Mirrors
6. (5.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
7. (7.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
8. (8.) Selena Gomez – Come and Get It
9. (9.) Ariana Grande featuring Mac Miller – The Way
10. (10.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It

Robin Thicken ja kavereiden Blurred Lines näyttää perävalojaan kaikille muille. Se oli viikon ylivoimaisesti ostetuin ja striimatuin kappale ja nousee radiosoitossakin huimaa vauhtia. Pharrellilla on kaksoisjohto, sillä Daft Punkin Get Lucky nousi kakkoseksi. Imagine Dragonsin Radioactive kipusi kaksi sijaa neljänneksi 42. listaviikollaan.
Top tenin kynnyksellä Bruno Marsin Treasure, Blake Sheltonin Boys ’Round Here sekä Fall Out Boyn My Songs Know What You Did in the Dark (Light Em Up) saavuttivat toistaiseksi parhaat sijoituksensa (11, 12 ja 13). Sheltonille 12. tila on koko uran paras.
Pari top 20:n ensikertalaista: Zeddin ja Foxesin tanssihitti Clarity ponkaisi 24–14 ja Anna Kendrickin Cups ylsi viimein top 20:iin (22–18). Paljon pidempään hittejä tehneen Avril Lavignen Here’s to Never Growing Up kasvatti tuntuvasti myyntiään edellisviikkoon nähden ja loikkasi ensimmäistä kertaa top 20:iin sijalle 20.
Macklemoren ja Ryan Lewisin kolmas isompi hitti Same Love pyyhälsi 51–33.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Black Sabbath – 13
2. (2.) Daft Punk – Random Access Memories
3. (9.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
4. (-) Big Time Rush – 24/Seven (Soundtrack)
5. (8.) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times
6. (5.) Darius Rucker – True Believers
7. (4.) Blake Shelton – Based on a True Story
8. (-) Goo Goo Dolls – Magnetic
9. (-) Soundtrack – Man of Steel
10. (-) The Lonely Island – The Wack Album

Ozzy Osbournen paluu on tehnyt ihmeitä Black Sabbathille, sillä 13 on heidän miesmuistiin ylivoimaisesti menestynein albuminsa jo nyt. Yhdysvaltojen albumilistalla siitä tuli bändin ensimmäinen ykkönen ja kaikkiaan vasta toinen top ten -albumi. Master of Reality (1971) ylsi kahdeksanneksi, mutta toki Paranoid (#12, 1970) on heidän myydyimpänsä. Ozzy Osbournella on seitsemän top ten -albumia soolona.
Justin Timberlaken The 20/20 Experience (#1, 2013) loikkasi kolmanneksi iTunes-alen ansiosta. Sitä on ostettu kaikkiaan jo kaksi miljoonaa ja on selvästi vuoden parhaiten kaupaksi käynyt albumi.
Tv-poikabändi Big Time Rushin kolmas albumi 24/Seven debytoi neljäntenä. BTR-esikoinen (2010) pääsi kolmanneksi ja myi kultaa, mutta välissä ilmestynyt Elevate (2011) jäi joulumarkkinoilla 12:nneksi.
Florida Georgia Linen Here’s to the Good Times nousi viidenneksi, joka on sen korkein noteeraus toistaiseksi.
Goo Goo Dollsin kymmenes studioalbumi Magnetic nappasi kahdeksannen tilan ja on heidän neljäs perättäinen top ten -levynsä. Siihen joukkoon ei kuulu bändin ostetuin albumi, useita miljoonia myynyt Dizzy Up the Girl (#15, 1998). Korkein sijoitus on Gutterflowerin (2002) nelostila.
Teräsmies-elokuvan soundtrack debytoi yhdeksäntenä. Se on säveltänyt Hans Zimmer, jonka edellinen menestyssoundtrack taisi olla kahdeksanneksi yltänyt The Dark Knight Rises (2012). The Lonely Island saavutti toisen top ten -merkintänsä The Wack Albumin päästyä juuri kymmenenneksi. Turtleneck and Chain (2011) piipahti jopa kolmantena.
Queens of the Stone Agen Like Clockwork tipahti kärjestä aina sijalle 15. Se on jyrkin pudotus ykkössijalta sitten Chris Tomlinin Burning Lightsin, joka antautui 1–22 viime tammikuussa.
R&b-laulaja Chrisette Michele on käynyt kärjessäkin (Epiphany, 2009), mutta Better ei päässyt tällä kertaa 12. tilaa ylemmäs. Boards of Canada ylsi listalle nyt ensimmäistä kertaa ja suoraan 13:nneksi Tomorrow’s Harvest -albumillaan. Jimmy Eat World sen sijaan on aika lailla odotetuilla sijoilla, kun Damage nappasi paikan numero 14. Vilkkaan uutuusviikon top 20:n osalta täydensi Now That’s What I Call Country -sarjan kuudes osa (16).
Children of Bodomin Halo of Blood debytoi 54:ntenä, mikä on pieni pudotus Relentless Reckless Foreverin (2011) 42. tilaan verrattuna. Heidän korkein sijoituksensa on Blooddrunkin (2008) 22. tila.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (-) Jason Derülo – The Other Side
3. (2.) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
4. (3.) Passenger – Let Her Go
5. (-) Dizzee Rascal featuring Robbie Williams – Goin’ Crazy
6. (4.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
7. (5.) Olly Murs – Dear Darlin’
8. (6.) Jessie J featuring Big Sean & Dizzee Rascal – Wild
9. (7.) Taylor Swift featuring Ed Sheeran – Everything Has Changed
10. (re) Tom Odell – Another Love

Robin Thicken, T.I.:n ja Pharrellin Blurred Linesia ostettiin taas reilusti toistasataatuhatta ja se jatkoi ykkösenä neljättä viikkoa. Kakkoseksi rynnisti Jason Derülon tarttuva The Other Side. Se on laulajan viides top 5 -single. Ykkösiäkin on kaksi: In My Head (2010) ja Don’t Wanna Go Home (2011).
Dizzee Rascal käväisi viidentenä muutama viikko sitten vierailemalla Jessie J:n Wild-singlellä ja nyt hänen oma Goin’ Crazy -kappaleensa debytoi samalla sijalla. Sillä laulaa Robbie Williams, joka ei viimevuotisen Candy-megahittinsä (#1, 2012) seuraajilla päässyt edes top 40:ään. Dizzee Rascalilla on kymmenen top ten -singleä, joista ykkösiä peräti viisi.
Viime talven Brit Awards -gaalassa Critics’ Choice -pystillä palkittu Tom Odell saavutti nyt ensimmäisen top ten -merkintänsä jo tammikuussa listalla piipahtaneella kappaleella Another Love. Miehen esikoisalbumi ilmestyy huomenna.
Arctic Monkeys sai tällä viikolla ensimmäisen top 20 -sinkkunsa neljään vuoteen, kun Do I Wanna Know nappasi 11. sijan. Heidän viimeisin top ten -vierailunsa on vuodelta 2007.
Mariah Careyn hitaasti kiiruhtava #Beautiful nousi taas pykälän 22:nneksi. Indie-tulokas London Grammarin Wasting My Young Years debytoi 31:ntena. Keshan Crazy Kids loikkasi 75–35. Siitä on olemassa kolmekin eri versiota: Keshan sooloversio sekä Will.i.amin ja Juicy J:n tähdittämät.
Leah McFallin laulama Killing Me Softly ilmaantui 36:nneksi. Rudimentalin jo pitkälti toista vuotta vanha Feel the Love (#1, 2012) nousi taas 44–39.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Kanye West – Yeezus
2. (1.) Black Sabbath – 13
3. (-) Kodaline – In a Perfect World
4. (3.) Rod Stewart – Time
5. (8.) Passenger – All the Little Lights
6. (4.) Daft Punk – Random Access Memories
7. (-) J. Cole – Born Sinner
8. (12.) Olly Murs – Right Place Right Time
9. (-) Sigur Rós – Kveikur
10. (5.) Disclosure – Settle

Kanye Westin seitsemäs studioalbumi Yeezus tuli fyysisesti kauppoihin keskellä viikkoa, mutta silti se debytoi albumilistan kärjessä. Yleensä loppuvuodesta levynsä julkaiseva West jäi My Beautiful Dark Twisted Fantasyllä (2010) peräti 16:nneksi, mutta nyt siis Yeezus avasi kärkipaikalta. Se on Westin uran toinen ykkönen (ensimmäinen oli Graduation, 2007) ja neljäs top ten -albumi, joista yksi on Jay-Z:n kanssa tehty Watch the Throne (#3, 2011).
Uudeksi Coldplayksikin mainitun Kodalinen esikoisalbumi In a Perfect World nappasi kolmossijan. Heillä on jo pari top 40 -singlemerkintää.
J. Colen toinen albumi Born Sinner debytoi seitsemäntenä ja on hänen ensimmäinen vierailunsa top teniin. Cole World: The Sideline Story (2011) ylsi 25:nneksi. Sigur Rósin Kveikur aloitti sijalta yhdeksän. Heidän paras saavutuksensa on Með suð í eyrum við spilum endalaustin (2008) viides tila.
Hans Zimmerin soundtrack Teräsmies-elokuvaan debytoi 20:ntena. Hayley Westenran musikaalikappaleita ja tuutulauluja sisältävä Hushabye merkkautti 35. tilan.

Ei kommentteja: