sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Listakatsaus, vko 36


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
2. (2.) Flo Rida – Whistle
3. (3.) Ellie Goulding – Lights
4. (9.) Maroon 5 – One More Night
5. (6.) Fun – Some Nights
6. (4.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
7. (5.) Katy Perry – Wide Awake
8. (7.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
9. (13.) Owl City and Carly Rae Jepsen – Good Time
10. (8.) Justin Bieber feat. Big Sean – As Long as You Love Me

Taylor Swiftin We Are Never Ever Getting Back Togetheria ostettiin viime viikollakin 307 000 kpl ja kun biisin radiosoittokin kasvoi vauhdilla, se piti kaikki haastajat kurissa.
Maroon 5:n One More Night nousee ryminällä, nyt jo neljänneksi. Siitä saattaa tulla bändin kolmas ykkönen – Payphonellakin oli siihen rahkeita, mutta ajoitus epäonnistui hieman. Kantoina kaskessa olivat Gotye ja Carly Rae Jepsen.
Owl City ja Jepsen saivat toisen top ten -hittinsä, sillä Good Time pomppasi yhdeksänneksi. Everybody Talksista (14–11) tuli poprockbändi Neon Treesin uran suurin hitti. Animal (2009) ylsi 13:nneksi.
Nicki Minajin Pound the Alarm nousi 22–20. Train saavutti kahdeksannen top 40 -hittinsä 50 Ways to Say Goodbyen edettyä 52–34. Musen Madness debytoi 84:ntenä. Heidän ainoa top 40 -hittinsä on Uprising (#37, 2009).


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Trey Songz – Chapter 5
2. (1.) 2 Chainz – Based on a T.R.U. Story
3. (2.) Various Artists – NOW 43
4. (-) DJ Khaled – Kiss the Ring
5. (6.) Justin Bieber – Believe
6. (5.) Maroon 5 – Overexposed
7. (-) Owl City – The Midsummer Station
8. (3.) Rick Ross – God Forgives, I Don’t
9. (-) Tenth Avenue North – The Struggle
10. (7.) One Direction – Up All Night

Trey Songz on jahdannut albumilistan ykköstilaa jo pidempään: hänellä oli taskussaan jo kakkos- ja kolmostila. Chapter 5 on nimensä mukaisesti miehen viides studioalbumi ja sitä ostettiin 135 000 kpl. Yhden biisin tekijäkaartista löytyy Teemu Brunilan nimi. Brunilan krediittitilillä oli jo aiemmin albumiraitoja muun muassa Pixie Lottille, JLS:lle ja saksalaisbändi Queensberrylle.
Hiphop-moguli DJ Khaled saavutti neljännen top ten -albuminsa Kiss the Ringin debytoitua neljäntenä. Se petrasi pykälällä viimevuotisen We the Best Foreverin sijoitusta, mutta myyntilukujen valossa miehellä on mennyt paremminkin.
Owl Cityn keskikesä on meikäläisittäin hassusti vasta elokuun lopussa. The Midsummer Station nappasi seiskasijan jääden All Things Bright and Beautifulista (2011) yhden portaan päähän. Fireflies-jättihitin sisältänyt Ocean Eyes (2009) ylsi kahdeksanneksi, joten Adam Youngilla on koossa kiva trio.
Kristillistä poprockia soittava Tenth Avenue North on top tenin ensikertalainen. The Struggle debytoi yhdeksäntenä. Kantrilaulaja Dustin Lynch vei esikoisensa 13:nneksi.
Ikuisuuksia sinnitellyt Lynyrd Skynyrd nimesi uuden albuminsa masentavasti Last of the Dyin’ Breediksi, mutta bändin meno on listoilla virkeämpää kuin vuosikausiin: 14. sija on heidän parhaansa sitten Gold and Platinum -kokoelman (1979) 12. tilan. God and Guns (2009) ylsi 18:nneksi. Bändin viimeisimmästä top ten -albumista on jo 35 vuotta.
Adelen 21 joutui viimein 78 viikon sinnittelyn jälkeen hyvästelemään top kympin – toistaiseksi. Albumia on ostettu 9,736 miljoonaa, joten se saattaa ylittää maagisen kymmenen miljoonan rajapyykin vielä tänä vuonna.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Little Mix – Wings
2. (1.) Sam and the Womp – Bom Bom
3. (2.) Rita Ora – How We Do (Party)
4. (11.) Public Enemy – Harder Than You Think
5. (17.) Owl City and Carly Rae Jepsen – Good Time
6. (3.) Wiley featuring Ms. D – Heatwave
7. (6.) Florence and the Machine – Spectrum (Say My Name)
8. (5.) Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
9. (4.) Emeli Sandé – Read All About It Part 3
10. (9.) Angel – Wonderful

Tyttöryhmä Little Mix tuli tutuksi viime syksyn X Factor -kisasta. Heidän ensimmäinen singlensä Cannonball (versio Damien Ricen hitistä) debytoi ykkösenä joulukuussa, mutta putosi nopeahkosti. Paalun napannut Wings tähtää parempaan, mutta sen ensimmäisen viikon myynti ei ollut mitään erityisen huikeaa tasoa.
Viime viikolla Public Enemyllä ei ollut vielä yhtään top ten -singleä, mutta nyt Harder Than You Think loikkasi peräti neljänneksi. Biisiä käytetään siis maustamaan paralympilaisten televisiointeja.
Owl Cityn ja Carly Rae Jepsenin pomppu top teniin oli odotettu. Good Time on brittilistallakin esittäjiensä toinen top ten -single. Myös Of Monsters and Men folkpophittiä Little Talks on odoteltu top 20:iin jo pari viikkoa. Se kipusi 21–12. Islantilaisia ei ole nähty noin korkealla sitten Björkin parhaiden päivien ja Alda-nimisen laulajattaren Real Good Time -hitin (#7, 1998). Chicanen versio Sigur Rósin Hoppipollasta toki oli top ten -kamaa.
Tämänsyksyisen X Factorin ensimmäinen tähti on Lucy Sparggan. Akustista kitaraa soittava parikymppinen esitti koelauluissa oman kappaleensa Last Night, joka nousikin hitiksi ja listalla 70–11. Spraggan sekoittaa musiikissaan folkin, popin ja hiphopin sävyjä.
Funin Some Nights loikkasi 24–14. Sijalla 17 debytoi suomalaisittain kiinnostava nimi: Fazer. Killer on N-Dubz-ryhmästä tutun räppärin ensimmäinen soolosingle.
Cover Driven Explode nousi 45–29. Sillä on isot saappaat täytettävänään, sillä bändin kolme edellistä omaa singleä ylsivät top teniin – Twilight (2012) jopa ykköseksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Rita Ora – ORA
2. (1.) Emeli Sandé – Our Version of Events
3. (-) Of Monsters and Men – My Head Is an Animal
4. (-) Elbow – Dead in the Boot
5. (2.) Paloma Faith – Fall to Grace
6. (7.) The Black Keys – El Camino
7. (17.) Plan B – Ill Manors (Soundtrack)
8. (35.) Fun – Some Nights
9. (6.) Ed Sheeran – +
10. (8.) Rihanna – Talk That Talk

Rita Oran uran alku on ollut huikea: kolme singleä, kolme ykköstä ja nyt albumi ORA debytoi albumilistan kärjessä.
Of Monsters and Menin My Head Is an Animal pääsi keväällä jo jenkkikutoseksi ja debytoi nyt brittilistan kolmantena. He ovat selvästi tämän vuoden Fleet Foxes.
Elbow’n b-puolikokoelma Dead in the Boot nappasi nelossijan. Se on heidän neljäs top ten -albuminsa. Build a Rocket Boys (2010) debytoi aikoinaan kakkosena. Tällä viikolla takaisin top 20:iin kivunnut The Seldom Seen Kid (#5, 2008) on myynyt triplaplatinaa.
The Black Keysin El Caminon uusi rynnistys selittyy isoilla festarikeikoilla. Levy paransi vielä sijan viime viikon seitsemännestä tilasta. Peesiin iskeytyi Plan B:n Ill Manors-soundtrack, joka nousi kymmenen pykälää. Vielä muhkeammin loikkasi Funin Some Nights, joka on parhaimmillaan käynyt seitsemäntenä.
Alanis Morissetten Havoc and Bright Lights debytoi 12:ntenä. Se on ihan kivasti linjassa tähden aiempien sijoitusten kanssa. Ykköseksikin yltäneen Jagged Little Pill -jättimenestyksen (1995) jälkeen hänen studioalbuminsa ovat napanneet sijat 3, 2, 8, 15 ja nyt 12. Top ten -albumeita on siis neljä.
Foo Fightersin Greatest Hits -kokoelmasta (#4, 2009) on tulossa kunnon ikimyyjä. Tällä viikolla 18:nneksi loikannut levy on ilmestymisestään lähtien ollut vakiovieras top 40:ssä, kahtena viime vuonna jopa top 20:ssa. Albumilla on kuitenkin tilillään vain kaksi top ten -viikkoa. Sekin on enemmän kuin viime viikolla sijoja 3–5 hallinneilla Bloc Partyn Fourilla (21), The Darknessin Hot Cakesillä (26) ja Jessie Waren Devotionilla (29).
Sinkkulistalla näkyvästi nousseen Lucy Spragganin Top Room at the Zoo debytoi 22:ntenä. Rapkokoonpano Slaughterhousen Welcome to Our House -esikoinen nappasi 33. tilan, Two Door Cinema Clubin Tourist History (#24, 2011) palasi 35:nneksi ja viulisti Nicola Benedettin The Silver Violin näyttäytyy 36:ntenä.
Joku muistaa näköjään myös Noisettesin, jonka Contact debytoi 30:ntenä. Heidän suurin hittinsä Don’t Upset the Rhythm (Go Baby Go) (#2, 2009) siivitti Wild Young Hearts -albumin aina seitsemänneksi asti.

Ei kommentteja: