sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Listakatsaus, vko 30


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
2. (2.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
3. (4.) Katy Perry – Wide Awake
4. (3.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
5. (5.) Ellie Goulding – Lights
6. (6.) Rihanna – Where Have You Been
7. (12.) Flo Rida – Whistle
8. (7.) David Guetta featuring Sia – Titanium
9. (58.) Pink – Blow Me (One Last Kiss)
10. (10.) Usher – Scream

Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe vetää joukkoja kuudetta viikkoa. Payphone on kärkkynyt iskuetäisyydellä muutaman viikon, mutta jäänyt toistaiseksi nuolemaan näppejään.
Katy Perryn kahdeksan viimeisimmän singlen saldo on kuusi ykköstä ja kaksi kolmatta tilaa. Ei hassummin. Flo Rida sai kahdeksannen top ten -hittinsä nopeasti nousevan Whistlen kivuttua seitsemänneksi.
Vielä enemmän niitä on Pinkillä, kaikkiaan tusina nyt kun Blow Me (One Last Kiss) porhalsi yhdeksänneksi. Kuparisen rikkoi jo ensimmäinen hittisingle There You Go (#7, 2000) ja ykkösiä löytyy viime viikolla kerratut kolme.
Starships ja We Are Young putosivat viimein top tenistä kuukausien roikkumisen jälkeen. Funilla on jo seuraaja katsottuna, sillä Some Nights loikkasi 28–17. Cher Lloydin ripeästi nouseva Want U Back on jo 16:ntena.
Frank Oceanin Thinkin Bout You debytoi 85:ntenä. Se on hänen toinen Hot 100 -hittinsä, Novocane ylsi 82:nneksi. Ed Sheeran sai ensimmäisensä The A Teamin raahauduttua 95:nneksi. Kantriduo Big and Rich palasi viiden vuoden tauolta 99:nneksi. Singlen nimi on That’s Why I Pray.
Eräs aikakausi päättyi Hot 100 -listalla, kun LMFAO:n Party Rock Anthem jätti listan 68 viikon jälkeen. Viikkokertymä on historian kolmanneksi suurin. Edelle jäivät Jason Mrazin I'm Yours ja LeAnn Rimesin How Do I Live.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Zac Brown Band – Uncaged
2. (-) Frank Ocean – Channel Orange
3. (3.) Justin Bieber – Believe
4. (1.) Chris Brown – Fortune
5. (4.) Maroon 5 – Overexposed
6. (5.) Linkin Park – Living Things
7. (11.) One Direction – Up All Night
8. (9.) Adele – 21
9. (2.) Katy Perry – Teenage Dream
10. (8.) Kenny Chesney – Welcome to the Fishbowl

Kantriyhtye Zac Brown Band on viikon tähti albumilistalla. Uncaged debytoi odotetusti kärjessä ja myös heidän vanhemmat albuminsa You Get What You Give (2010) ja The Foundation (2008) nappasivat top 20 -paikat (16 ja 19). Ensin mainittu ylsi myös ykköseksi, jälkimmäinen yhdeksänneksi melko kauan ilmestymisensä jälkeen toukokuussa 2010.
Frank Oceanin Channel Orangen 131 000 kpl:een myynnistä vain kolme tuhatta oli fyysisiä levyjä, sillä albumi julkaistiin etuajassa digimyyntiin. Brittilistaltakin irtosi kakkossija, joten Flow-festivaaleille buukatun Oceanin ura on mainiossa myötätuulessa.
Viime viikon Amazon-tarjoukset poistuivat takavasemmalle Katy Perryn Teenage Dreamiä lukuun ottamatta, joten One Directionin pikapuoliin miljoonan rajan ylittävä Up All Night pääsi nousemaan taas seitsemänneksi ja Luke Bryanin Tailgates and Tanlines 11:nneksi.
Adelen 21:sta tuli listahistorian sitkein naisartistin julkaisema top ten -roikkuja, 73 viikkoa. Se ohitti Alanis Morissetten Jagged Little Pillin (1995).
Hank Williams Jr.:n Old School New Rules debytoi 12:ntena, joka on hänen uransa korkein sijoitus. Tätä ennen veteraanilla oli kaksi top 20 -albumia, molemmat viime vuosikymmeneltä.
Ette ehkä aktiivisesti muistele P.O.D.:tä, tuota 2000-luvun alun kristillisen nu-metalin sanansaattajaa, mutta Murdered Love (17) on bändin viides top 20 -albumi ja niistä kolme on käynyt yhdeksäntenä. Menestyslevy Satellite ylsi kuudenneksi ja myi neljättä miljoonaa.
Aesop Rockin Skelethon debytoi 21:ntenä perässään Dirty Projectorsin Swing Lo Magellan, molemmat esittäjiensä parhaita sijoituksia. Serj Tankian pääsi vain 29:nneksi ja Marina and the Diamonds kaksi sijaa alemmas.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Florence and the Machine – Spectrum (Say My Name)
2. (2.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
3. (4.) Chris Brown – Don’t Wake Me Up
4. (3.) Will.i.am featuring Eva Simons – This Is Love
5. (5.) Stooshe – Black Heart
6. (6.) Flo Rida – Whistle
7. (7.) Rudimental feat. John Newman – Feel the Love
8. (8.) Coldplay featuring Rihanna – Princess of China
9. (10.) Nicki Minaj – Pound the Alarm
10. (9.) Katy Perry – Wide Awake

Britannian singlelistalla oli kuolettavan tylsää. Top tenissä ainoastaan Don’t Wake Me Up ja This Is Love sekä Pound the Alarm ja Wide Awake vaihtoivat paikkoja keskenään.
Alkuviikosta top ten -paikkaa kärkkynyt tulokas Misha B joutui tyytymään 11. tilaan. Home Runista ei siis ihan tullut odotettua kunnaria.
Lady Antebellumin Need You Now nousi taas ylemmäs kuin koskaan ennen, 15:nneksi, ja David Guetta keräsi jälleen yhden top 20 -hitin lisää. Niitä taitaa olla jo 18 eli erinomaisen sinkkukokoelman verran.
Harvinaisen mitäänsanomattomia nimiä löytyy sijalla 20 – vai mitä pitäisi tuumata siitä, että Angel-niminen artisti esittää Wonderful-nimisen kappaleen? Angel on ollut brittihitti kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja osana kappaleen nimeä ja yksinäänkin ainakin 13 kertaa – viimeksi Pharrellin esittämänä vuonna 2006. Wonderfuleja löytyy vähintään yhdeksän, viimeisin Gary Gon näkemyksenä (2009). No, Wonderful on joka tapauksessa Angelin ensimmäinen top 40 -menestys. Go In Go Hard ylsi 41:nneksi viime keväänä.
B.o.B:n ja Taylor Swiftin Both of Us loikkasi 46–22. B.o.B:llä on jo aimo kasa vastaavia ja isompiakin hittejä, mutta Swiftillä vain yksi: kakkoseksi yltänyt Love Story (2009). Far East Movementin ja Cover Driven Turn Up the Love hyppäsi 69–28.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Elton John vs. Pnau – Good Morning to the Night
2. (3.) Maroon 5 – Overexposed
3. (2.) Frank Ocean – Channel Orange
4. (8.) Paul Simon – Graceland
5. (6.) Ed Sheeran – +
6. (13.) Rihanna – Talk That Talk
7. (11.) Adele – 21
8. (-) Nas – Life Is Good
9. (17.) Train – California 37
10. (7.) Emeli Sandé – Our Version of Events

Jatkuvasti hittialbumeita tehtaileva Sir Elton John nappasi albumilistan ykkössijan 22 vuoden tauon jälkeen australialaisen elektronisen Pnau-duon avustuksella. Duo on laittanut Johnin biisejä uuteen uskoon Good Morning to the Night -albumille, joka debytoi nyt siis brittiykkösenä. Johnin hellään huomaansa ottamalla Pnaulla ei ole muita listamerkintöjä, maestrolla itsellään ykkösiä on “vain” seitsemän. “Vain” siksi, koska lista-albumeita on kaikkiaan kymmeniä.
Paul Simonin Hyde Park -keikka nosti Gracelandin neljänneksi. Jälleen kerran USA:n ykköseksi tähyävälle Nasille Life Is Goodin kahdeksas sija on uran ensimmäinen brittilistan top ten -merkintä. Tätä ennen paras on Nas-albumin (2008) 23. tila, vaikka singlelistalta löytyy useita top 20 -hittejä.
Viime viikon ykkönen Newton Faulknerin Write It on Your Skin joutui antautumaan peräti 11:nneksi. Sen ohitse yhdeksänneksi pyyhälsi Trainin California 37, joka petrasi omaa enkkaansa pykälällä.
Lady Antebellumin kummallinen suksee jatkuu nyt albumilistalla: Need You Now (2010) hyppäsi 32–20. Se on toki käynyt kahdeksantenakin. Taannoin 19:ntenä debytoinut Alt-J:n An Awesome Wave palasi top 40:iin sijalle 34. Sitä vauhdittaa ennen kaikkea isoksi indiehitiksi kehittynyt Tessellate.
Jesus Christ Superstar -musikaalin musiikki debytoi 23:ntenä ja Hans Zimmerin The Dark Knight Rises -soundtrack 36:ntenä. Se on Zimmerin uran korkein sijoitus.

Ei kommentteja: